Trimbehandelingen

Waarom naar een trimsalon?


Een bezoek aan de trimsalon is voor elke hond aan te raden.

Bij Trimsalon Jolette kan uw hond in model getrimd worden volgens de ras standaard. Heeft u liever een ander model? of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bijna alles is mogelijk in overleg, laat mij weten wat uw wensen zijn en ik zal u advies geven over de mogelijkheden.

Als trimster gebruik ik de volgende trimtechnieken:
-Knippen
-Effileren
-Scheren
-Plukken (met de hand)
-Ontwollen
-Ontklitten
-Wassen. -Daarnaast worden ook altijd de nagels en oren nagekeken.

Scheren


Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Dit kan op elke gewenste lengte.

Effileren


Effileren is het inkorten, uitdunnen en modelleren van de vacht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een effileerschaar. Deze schaar bestaat uit twee bladen waarvan er één of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een heel natuurlijk effect.

Plukken


Plukken is het verwijderen van de dekharen inclusief de wortel. De vacht wordt geheel met de hand geplukt, dus niet met een trimmes. De bovenvacht wordt weggehaald en de ondervacht wordt zichtbaar. De vacht kan alleen geplukt worden als de vacht plukrijp is, dit verschilt per hond. sommige zijn na 4-6 maanden al weer plukrijp en andere vachten zijn het beste te plukken tussen de 6 maanden tot een jaar. Een plukrijpe vacht begint vaak te verharen, de honden krabben wat meer in de vacht en het haar is los te plukken

Wassen


Wassen kan zowel alleen als in combinatie met een trimbeurt.
De honden worden gewassen met een hondenshampoo die bij hun vachtsoort en kleur van de vacht hoort. In de trimsalon worden de honden gewassen met Double K Groomers edge, dit zijn professionele natuurlijke ph shampoos die de vacht van de hond natuurlijk houdt en een zeer schoon resultaat geeft.
Er is shampoo speciaal voor witte, gekleurde vachten en voor geïrriteerde vachten (anti jeuk, eczeem, droge huid). Indien nodig wordt crèmespoeling gebruikt.

Knippen


Knippen is het inkorten van de vacht door middel van een schaar met rechte bladen. Dit kan op elke gewenste lengte en model

Ontwollen


Ontwollen is het verwijderen van wol en los haar uit de vacht van de hond.

De hond wordt 3 x gewassen met o.a. natuurlijke zeezoutshampoo, de wol zuigt zich vol met water en wordt zwaar. Door middel van een waterblazer wordt met kracht de losse wol uit de vacht geblazen. vervolgens wordt de vacht gefohnd en wordt de laatste wol uit de vacht gekamd.

Ontklitten


Ontklitten is de vacht uitkammen van wol, klitten en vilt, met behulp van speciale kammen, harkjes, borstels en klittenspray.

Wanneer een vacht extreem geklit en vervilt is, is soms de enige oplossing om de vacht kort te maken door middel van een tondeuze. Dit is in bepaalde situaties voor de hond de meest diervriendelijke behandeling. Hierna is de vacht weer goed bij te houden.

Nagels Knippen


Nagels worden bij een complete trimbehandeling altijd geknipt indien nodig.
Het is ook mogelijk om alleen een afspraak te maken om de nagels van uw hond te laten knippen.